7 Ekim 2013 Pazartesi

Bakırköy Halkı TOKİ'ye "Van Münit!" dedi

Ataköy sahilinde mahkeme davası sürmesine rağmen TOKİ’nin temeline başlamış olduğu yapılara dikkat çekmek için Ataköy halkı 6 Ekim Pazar günü bir protesto yürüyüşü gerçekleştirdi.
2009′dan beri Ataköy 1.Kısım Koruma ve Güzelleştirme Derneği’nin Ataköy sahilinin jeolojik ve doğal bir kıyı olması üzerine açmış olduğu dava sürmesine rağmen 19 blok inşaatın temelinin başlaması üzerine tepkili olan halk önce bir basın açıklamasının ardından daha sonra TOKi’nin inşaat alanına doğru yürüdü.
Yaklaşık 700 kişinin toplandığı “Ataköy Sahili Halkındır” eylemi saat: 12.00′da Ataköy 1. Kısım Koruma ve Güzelleştirme Derneği’nin Başkanı Prof Dr. Ayfer Kaynar’ın basın açıklamasıyla başladı. Protesto için Ataköy 2. Kısım Geyikli Park’a gelen İstanbul milletvekili Umut Oran ve Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen basın açıklaması sonrasında eylem alanından ayrıldılar.
Çok sayıda basın kuruluşunun katıldığı açıklama sonrası başta Bakırköy Halk Meclisi olmak üzere 3. Bölge forumları TOKİ’nin inşaat alanına doğru sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti. Deniz temalı eylemde protestocular şnorkel, palet ve deniz toplarıyla eyleme katıldılar.
Eylem TOKİ’nin inşaat sahasında hep birlikte söylenen marşlar ve sloganlarla son buldu.








 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder